Hämtar information

Om du fått ett stenskott på rutan

Snöfria vägar och bilar med vinterdäck skjuter ibland iväg små stenar och orsakar stenskott. Om din bil får ett stenskott är det en fördel om du åtgärdar det så fort som möjligt.

Tussilago vid vägkanten

Ett litet stenskott kan snabbt förvandlas till en stor spricka vid ojämnt vägunderlag eller väderomslag. Ett stenskott med stora sprickor kan försämra sikten vid till exempel mörkerkörning.

Du kan spara både tid och pengar

  • Täck stenskottet med ett stenskottsplåster eller en bit tejp så undviker du att få in smuts och fukt i glaset.
  • Om sprickan är mindre än en femkrona går det oftast att reparera.
  • Att laga rutan tar ungefär 30 minuter, om du tvingas byta hela behöver verkstaden bilen en hel dag.
  • Din kostnad - självrisken blir mycket lägre om din ruta går att reparera istället för att byta hela rutan.

Lägre självrisk vid reparation

Om du har minst halvförsäkring ingår glasskada i din försäkring. Din kostnad - självrisken - blir mycket lägre om din ruta går att reparera istället för att byta hela rutan. Om  stenskottet går att reparera blir självrisken bara 200 kronor men om hela bilrutan måste bytas på din privatägda bil är självrisken 1 800 kronor. Företagsbilar har självrisk 5 % av *prisbasbeloppet. * Prisbasbeloppet 2023 är 52 500 kr

Kontakta oss om du ska reparera eller byta glasruta så hjälper vi dig 08-121 88 011 

Alltid stenskottsplåster i handskfacket

Skydda din vindruta så fort som möjligt när du fått ett stenskott, genom att sätta på ett stenskottsplåster undviker du att smuts och fukt förvärrar skadan och möjligheten att laga rutan istället för att byta ut hela ökar. Förbered dig med att ha stenskottsplåster i handskfacket.

Hämta stenskottsplåster till din Ford gratis hos närmaste Fordåterförsäljare.

reparera-rutan

Ford Försäkring - Ett samarbete mellan Ford Sverige (Hedin Motor Company) och If Skadeförsäkring AB, där If är försäkringsgivare