Sveriges enda märkesförsäkring för Ford

Logo Ford

Förmånligt med Ford Försäkring

Ford Försäkring är märkesförsäkringen för dig som äger en Ford. Här har vi samlat några av alla förmåner och fördelar med Ford Försäkring.

Förmåner och fördelar i försäkringen

Bil kör på liten skogsväg och solen skiner mellan träden.

Lägre självrisk

När din bil är försäkrad hos Ford Försäkring får du 3 000 kronor lägre självrisk om du råkar ut för en skada som ersätts av bilens vagn­skadegaranti.

Bil på bro.

Ford privatleasing

En trygg försäkring till en förmånlig månadskostnad. Kostnaden för försäkring faktureras tillsammans med leasingkostnaden.

Laddning för elbilen

Unik elbilsförsäkring

Våra försäkringsvillkor är anpassade till dagens elbilar och till de elkomponenter som finns i dagens elbilar, din elbil är tryggt försäkrad hos oss på Ford Försäkring.

Händer syns reparera bilmotor.

Maskin- och elektronikförsäkring

Om din Ford är minst halvförsäkrad ingår maskin- och elektronik­försäkring. Maskinskadeförsäkring gäller tills den är 10 år gammal eller har gått 15 000 mil.

Kvinna sitter i bilen med säkerhetsbältet på och tittar i mobilen.

Hantera din skada digitalt

Skulle något hända kan du göra skadeanmälan online. Vi hänvisar alltid till auktoriserad bilverkstad. När skadan är registrerad hos oss kan du följa ditt ärende på Mina sidor.

Kvinna sitter i sin bil och tittar på navigatorn.

Trygg reparation med kvalitet

Vi anlitar bara auktoriserade Ford-verkstäder som använder originaldelar. Allt för att behålla kvalitén, säkerheten och andrahandsvärdet hos din Ford.

Generös ersättning för fabriksmonterad utrustning

Du får ersättning utan någon övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. Det enda avdrag som görs är åldersavdrag och självrisk. Hur stort åldersavdraget blir beror på hur gammal utrustningen är vid skadetillfället. I villkoren punkt 5.3 kan du läsa mer om värdering av utrustning.

Läs mer i försäkringsvillkoren

Nyvärde – bil yngre än två år

Om din Ford totalskadas när den är yngre än två år och inte gått mer än 4 000 mil då får du en ny Ford av samma modell. Ersättningen är begränsad till senast kända pris på likvärdig ny bil som den totalskadade. Förändringar av bilmodell och/eller utrustningsnivå som höjt priset ersätts inte.

Nyvärde gäller under förutsättning att du väljer en ny Ford hos en auktoriserad Ford återförsäljare. Nyvärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Läs om Nyvärde i villkoren (punkt 5.4)

Mervärde – bil äldre än två år

Har du Ford Försäkring och din Ford totalskadas när den är äldre än två år, räknat från första registreringsdag, eller har gått mer än 4 000 mil får du, utöver bilens marknadsvärde, ersättning med 20 % över detta värde.

Mervärde gäller under förutsättning att du väljer en ny Ford hos en auktoriserad Ford återförsäljare. Mervärde är begränsat till max 200 000 kr. Mervärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Läs om Mervärde i villkoren (punkt 5.4)

Försäkra din Ford

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.