Vill du säga upp din försäkring?

Din försäkring avslutas automatiskt om bilen är såld eller om du ställt av bilen men om du vill byta försäkringsbolag behöver du kontakta oss, du kan byta försäkringsbolag på årsförfallodagen.

Om du sålt eller ställt av bilen

Har du sålt, ställt av eller avregistrerat bilen hos Transportstyrelsen behöver du inte göra någonting alls. Försäkringen avslutas automatiskt från samma datum som ägarbytet, avställningen eller avregistreringen är registrerat hos Transportstyrelsen. 

När du ställer av bilen hos Transportstyrelsen gör vi automatiskt om din bilförsäkring till en avställningsförsäkring om din bil har halv- eller helförsäkrad hos oss. Har bilen bara trafikförsäkring upphör försäkringen helt under avställningsperioden. När du ställer på bilen igen hos Transportstyrelsen ändrar vi automatiskt tillbaka försäkringen så att den gäller med samma omfattning som före avställningen.

Ska du byta bil?

Om du byter bil och vill föra över försäkringen till en annan bil ber vi dig kontakta oss senast samma dag som du blir ägare till den nya bilen.

Vill du byta försäkringsbolag?

Om du vill byta till ett annat försäkringsbolag kan du säga upp din bilförsäkring vid den årliga förfallodagen. Vilket datum som gäller ser du på ditt försäkringsbrev. För att säga upp din försäkring kan du fylla i formuläret, välj: Säga upp bilförsäkring i listan eller så kan du kan också ringa till oss.

När du ska få pengar tillbaka

Om din försäkring avslutats före förfallodagen så kommer du troligen få pengar tillbaka eftersom försäkringen betalas i förskott, hur mycket du får beror på hur lång tid det är till förfallodagen. Om vi har tillgång till dina kontouppgifter sätter vi in pengarna på ditt konto.