Vagnskadegaranti

Vagnskadegaranti ingår i bilköpet för de flesta bilmärken och bilmodeller när du köper en fabriksny personbil. Vagnskadegarantin gäller normalt i tre år. För en bilmodell som har vagnskadegaranti följer det med ett vagnskadegarantibevis vid köpet, där startdatum för vagnskadegarantin står. I vagnskadegarantibeviset framgår utöver startdatumet information om till exempel självrisk och villkor för vagnskadegarantin.

Vill du veta hur länge din Ford har vagnskadegaranti? Fyll i registreringsnumret i fältet nedan så får du svar.

Hämtar information

Hel- eller halvförsäkring?

Under den period som din bil har en gällande vagnskadegaranti får du ett komplett skydd genom att köpa en halvförsäkring. Halvförsäkring i kombination med vagnskadegarantin ger samma skydd som en helförsäkring.

Har du köpt eller förnyat din Ford Försäkring efter den 1 december 2015 behöver du som kund hos oss inte längre hålla reda på när din vagnskadegaranti tar slut. För att se till att du har samma försäkringsskydd som tidigare uppgraderar vi automatiskt din halvförsäkring till en helförsäkring. Du hittar mer information i ditt fullständiga försäkringsvillkor. 

Ska du ut och resa? 

Ska du resa utomlands med bilen gäller vagnskadegarantin i Sverige och i de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet. Här kan du beställa Grönt kort eller läsa mer om Gröna kort-systemet.

Har du råkat ut för en skada?

Exempel på skador som vagnskadegarantin omfattar är kollisioner, skadegörelse och parkeringsskador. Du hittar mer information i vagnskadegarantibeviset. Viktigt att tänka på är att du ska anmäla skadan till oss inom 90 dagar från det att skadan inträffat. Här kan du anmäla skada snabbt och smidigt.

Ford Försäkring 

Ford Motor Company AB som är garantigivare och generalagent i Sverige för de personbilar som omfattas av vagnskadegarantin, har gett Ford Försäkring uppdraget att administrera vagnskadegarantin.