Fördelar och mervärden

Snabb problemlösning

Oavsett om du försäkrar en Ford Focus, Ford Mondeo eller någon annan Ford modell tjänar både du och vi på att få ordning på din bil så snabbt som möjligt efter en skada. Vi har därför öppet dygnet runt och löser de flesta ärenden med ett telefonsamtal, eller över internet, utan onödiga papper och frågor.

 

Skadebesiktning gör du på samma Ford verkstad som tar hand om eventuella reparationer. Vi kan självklart också hjälpa dig att boka tid på verkstaden. 

 

Proffsiga reparationer

Din Ford innehåller en hel del avancerad elektronik och teknik. Även designen på till exempel blinkers, lysen, backspeglar och andra plåtdetaljer är unika för varje Fordmodell.

 

Vi anlitar alltid Fords egna verkstäder, som i sin tur garanterat använder Ford Originaldelar. Det gör att din bil är lika säker att köra efter en skada som före, och att den inte tappar i kvalitet, utseende och andrahandsvärde.

 

Högre ersättning

De flesta försäkringsbolag ersätter bara till en viss nivå. Vi har valt att slopa maxgränsen. När vi ersätter till exempel däck och fälgar samt stereo och annan fabriksmonterad utrustning räknar vi på dess riktiga värde.

 

Vi har även en unik förmån för personbilar som kallas Mervärde*. Den innebär att vi ersätter dig med en helt ny Ford om du råkar ut för totalskada och din personbil är max 2 år eller har gått max 4 000 mil. Därefter värderar vi den 20 % över marknadsvärdet. Detta gäller då du väljer en ny bil av samma märke som den skadade bilen hos en auktoriserad återförsäljare för Ford.

 

Tack vare det kan du få en bil som är värd mer än den du hade innan. Det är ett villkor som är unikt för Ford Försäkring.

 

* Mervärde gäller inte för transportbilsregistrerad eller direktimporterad bil.

 

Extra omtanke

Vi erbjuder ett flertal prisvärda, generösa och användbara tilläggsförsäkringar. Två av dem sticker ut lite extra:

 

• Med Stor Bilextra får du kraftigt sänkt självrisk vid skadegörelse, 75 % av hyrbilen betald i upp till 60 dagar vid verkstadsbesök och 0 kr i självrisk vid djurkollision. Stor Bilextra kostar från 395 kr om året och kan spara många tusenlappar i självrisk!

 

• Omtanke är en privat sjukvårdsförsäkring som gäller för dig och alla i bilen om ni råkar ut för en trafikolycka. För 295 kr om året är du och dina passagerare garanterade snabb och effektiv specialistvård, privatläkare, sjukgymnastik och rehabilitering vid trafikolycka.